Tai Chi

Tai Chi is een soepele, harmonieuze manier van bewegen uit China die goed is voor lichaam en geest. Volgens de Chinese geneeswijze  betekent gezond zijn ‘in evenwicht zijn’. Tai chi draagt bij aan dit evenwicht door lichaam en geest te trainen. Het beoefenen van tai chi zal je lichaam meer ontspannen, je krijgt meer stabiliteit en raakt letterlijk en figuurlijk meer in balans.
Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Je bouwt je lichaam op naar een staat van innerlijke gezondheid. Deze innerlijke gezondheid kan het lichaam ondersteunen zodat vele ziekteverschijnselen zullen verdwijnen.
De Golden Flower Vorm is gemakkelijk aan te leren, voor veel mensen is deze vorm in korte tijd te leren.
Voor de gevorderde Tai Chi beoefenaar is het mogelijk om de Lange Vorm te leren. Deze heeft tot doel om de kracht en soepelheid in het lichaam te ontwikkelen en de Chi te versterken. De lange vorm is meer gericht op het ‘vecht’-aspect.
Iedere beoefenaar van Tai Chi kan een ander doel voor ogen hebben. De één doet het voor de gezondheid, een ander om beter te kunnen concentreren en weer anderen gebruiken het voor stressreductie. Tai Chi werkt op elk niveau, ook als je pas begint. Je kunt al na een paar maanden goed merken welke resultaten.
Tai Chi geeft voor je gezondheid. Tai Chi is niet leeftijd gebonden, zowel jeugd als volwassenen op hoge leeftijd kan de sport aanleren en beoefenen.