Categorie archief: Nieuws

Trollen toernooi BC Geisha weer ware happening.

IMG_4731

Het is 8.45 ‘s morgens als de eerste kids voor het Trollentoernooi bij Budoclub Geisha op de weegschaal plaatsnemen. Bij dit toernooi kun je ontzettende gave prijzen winnen, namelijk een echte trol! En dat is iets wat de meeste kinderen (en coaches) ontzettend leuk vinden. We hebben hier de regel dat je niet je eigen band mag dragen. Hoe trots je ook op je eigen kleur band of slippen bent, het kan je tegenstander (of jou) afschrikken of overmoedig maken wanneer je de band van je tegenstander ziet. Om de kids toch zo leuk mogelijk te laten judoën draagt iedereen dezelfde band (een witte of een rode). In totaal hebben er 94 kinderen ingeschreven die in 2 groepen zijn verdeeld. Om half tien kan na het (her)indelen van de poules de eerste groep gelukkig op tijd van start gaan. Alles verloopt weer super en de eerste groep is keurig op tijd klaar. Ook in de tweede groep moeten wat poules opnieuw ingedeeld worden omdat enkele kinderen toch zwaarder zijn dan opgegeven. Na wat heen en weer geschuif lukt het om toch weer iedereen eerlijk ingedeeld te krijgen en kan de tweede groep om half 12 starten. Over heel de dag doen er van Geisha 10 judoka mee. Ze hebben de week voorafgaande aan het toernooi nog wat tips en trucs gehad en nu maar hopen dat ze daar wat aan hebben. Want de judoka moeten het vandaag zonder coaching van de meester doen want die is op cursus en de juf is druk met de organisatie. Gelukkig worden ze goed aangemoedigd door hun ouders en staan ze er dus niet helemaal alleen voor. In de eerste groep gaf dit de volgende resultaten: Tweede plaats voor Pepijn Vermulm. Bas Molenaar en Megan Bonofacio derde. Net geen podium prijs maar een  keurige vierde plaats was er voor Guus Lathouwers, Dylan Kalmeijer, Michiel Rietveld en Kylian Schmidt. In de 2e groep Behaalde Raul Molina en Tim Roelofs een eerste plaats en Nick Kervezee die wel in een erg grote poule stond kan met trots melden dat hij tweede werd. Ook ditmaal was het weer een ontzettend gezellig toernooi. Dit alles werd weer mogelijk gemaakt door de onmisbare hulp van alle vrijwilligers die zich weer belangeloos hebben ingezet om de kids een leuk toernooi te bezorgen. Budoclub Geisha wil  Iedereen die zijn medewerking heeft verleend aan dit toernooi dan ook nogmaals heel hartelijk bedanken.

Budoclub Geisha ontvangt keurmerk Judo Bond Nederland

Cora en Voorzitter JBN

Tijdens het NK Judo heeft Cora van Kempen, eigenaresse van Budoclub Geisha, uit handen van voorzitter Willem Jan Stegeman het JBN Keurmerk ontvangen. In zijn toespraak gaf de voorzitter aan dat het tegenwoordig erg belangrijk is voor ouders om te weten of ze hun kinderen veilig ergens naar toekunnen brengen. Denk hierbij aan de kinderopvang, maar ook sportorganisaties moeten een veilige plek zijn. Met het keurmerk wil de JBN duidelijk maken dat de clubs en verenigingen die dit hebben dat zijn. Deze organisaties bieden een veilige plek om te sporten maar ook kwaliteit. Cora van Kempen zegt enorm blij te zijn met deze erkenning vooral ook omdat er nog maar weinig in het land zijn uitgereikt en ik de eerste ben in deze regio die dit keurmerk heb mogen ontvangen. Vanaf het begin staan veiligheid en kwaliteit hoog op mijn prioriteitenlijst. Elke docent die bij ons lesgeeft moet in het bezit zijn van een geldig VOG. Dat is niet zomaar. We werken met kinderen en deze groep is heel kwetsbaar daar moet gewoon goed voor gezorgd worden dat er geen rare dingen gebeuren. Om die reden hebben we sinds kort ook een Pestprotocol en protocol Seksuele intimidatie. Alle docenten hebben die ondertekend met de plicht zich hier aan te houden. Ook de kwaliteit en grote van de mat is belangrijk. Teveel kinderen op een kleine mat brengt gevaren met zich mee die we niet moeten willen. De kwaliteit wordt gegarandeerd omdat alle docenten (rijks)gediplomeerd zijn. Daarbij volgen we regelmatig bijscholingen en zitten we niet vastgeroest in onze eigen sport. Zo hebben Arno Schoen (jiu jitsudocent) en ikzelf een certificaat behaald voor Fit, Veilig en Valbreken. Daarnaast volgen we dan weer extra cursussen  die extra aanvulling bieden op deze opleiding. Arno gaat binnenkort een opleiding Jiu Jitsu Karate doen ook wederom als aanvulling op de Jiu Jitsu tak van onze club. Nu we het keurmerk hebben wil niet zeggen dat we op onze lauweren gaan rusten. De bedoeling is dat we in ontwikkeling blijven en op de manier een kwalitatief goede en veilige club blijven voor al onze leden.

Succesvolle afsluiting voor Budoka Geisha.

IMG_1116

Afgelopen week werden bij BC Geisha de Jiu Jitsu en Judo examens gehouden. Alle examenkandidaten waren natuurlijk weer behoorlijk nerveus want het is niet niets als je een half jaar naar een examen toe werkt en dan je eigen mag bewijzen. De spanning loopt dan vooral nog meer op omdat je examen niet afgenomen wordt door je eigen docent maar door examinatoren van bevriende sportverenigingen uit de regio. De docenten van Geisha hebben ook ditmaal  weer vele complimenten in ontvangst mogen nemen voor het niveau waarop hun kandidaten presteerde. Wij zijn dan ook bijzonder trotst op de behaalde resultaten. Sommige budoka waren zo goed dat ze een graduatie mochten overslaan. Een bijzondere gaat natuurlijk naar alle kandidaten die geslaagd zijn voor een hele band. Vaak denkt bij vooral bij de lage banden dat deze door jeugdige budoka zijn behaald maar niet is minder waar. Voor Judo behaalde de heren Matthijs de Koning en Patrick Lathouwers afgelopen vrijdag hun gele band. Voor Jiu Jitsu was dit de heer Rietveld. 3 heren gingen zelfs nog een stapje hoger. De heren Gallagher, van Eck, Moolenaar en Heij behaalde hun oranje band Jiu Jitsu.
Bij de jeugd waren het Sam Lam en Maikel Terlouw die geel behaalde , Sven Verkerk blauwe band behaalde en Vincent Ertner de bruine band Jiu Jitsu. Voor de Judoka waren het Jordy Amaral, Jens Erdtsieck en Gabriel Hofland die hun gele band hebben behaald. Hierbij kan vermeldt worden dat het voor Gabriël een extra waardering was want hij mocht zijn bruine slip overslaan.
Zaterdag was het wederom een succes dag voor onze judoka. Ze deden mee aan het zomertoernooi in Krimpen a/d Ijssel. Van de 8 judoka mochten er 6 het erepodium betreden. Ondanks dat de een het wat makkelijker had als de ander moesten ze allemaal behoorlijk aan de bak om zich waar te maken. Gabriël Nascimento Soares zorgde voor een grote verassing. Hij zit pas op judo en had vrijdag nog maar net zijn gele slip behaald en wist eigenlijk van toeten nog blazen. Na elke wedstrijd moest hij even geïnstrueerd worden over de regels zoals vast blijven houden bij een houdgreep en dat je dit met beide handen doet. Hij won elke partij en behaalde zo de eerste plaats. Geweldig. Ook zijn naamgenoot Gabriël Hofland behaalde een 1e prijs. Tweede plaatsen waren er voor Nick Kervezee en Raul Molina en Sem de Koning en Sjoerd Terlouw mochten zich gelukkig prijzen met een 3e plaats. De andere twee Jens Erdtsieck en Guus Lathouwers vielen ondanks hun goede inzet en harde knokken net buiten de ere prijzen. Komende week sluiten de het seizoen af met nog een paar uurtje heerlijk sporten en dan kunnen we ons voor gaan bereiden op de eerste activiteiten die alweer staan gepland voor het nieuwe seizoen. BC Geisha wenst iedereen een goede vakantie en behouden thuiskomst.
 

Geisha zeer tevreden over geslaagd Kattekoppentoernooi.

059

Afgelopen zaterdag werd voor de 8e maal door BC Geisha het Kattekoppentoernooi georganiseerd. Alleen meisjes mochten aan dit toernooi meedoen. Vanuit de regio hadden veel judoclubs de uitnodiging geaccepteerd zodat er een flinke afvaardiging van meisjes aanwezig was.
Om half 10 begonnen de wedstrijden op 2 matten. Dat meisjesjudo toch iets anders is als jongens bleek wel heel snel. Echt fanatiek gingen sommige meisjes er tegenaan. Dit had tot gevolg dat veel kattekoppen niet de gehele speeltijd nodig hadden om de wedstrijd te beslissen. Hierbij werden zij natuurlijk stevig en sportief aangemoedigd door de aanwezige belangstellen waaronder natuurlijk trotse ouders, opa’s en oma’s. Opvallend was ook dat bij dit toernooi de EHBO meer als bij een gemengd of alleen jongens toernooi de mat op moest voor een blessure. Zodoende deden de dames het toernooi wel zijn naam eer aan. Ook dit jaar was het de organisatie weer gelukt om in het thema prijzen aan te schaffen en gingen alle prijswinnaressen met een kat naar huis. Diegenen die net buiten de prijzen vielen konden we dit jaar zelfs een klein katje aanbieden. Van Geisha behaalde de volgende dames een prijs;Tia den Ridder eerste plaats, Yasmine de Witt tweede. Sarah Grinisch, Tara Hart en Lizzy Geurtsen behaalde een gedeelde vierde plaats. Meiden van harte gefeliciteerd.
BC Geisha wil via deze weg nogmaals alle medewerk(st)ers bedanken voor de fantastische samenwerking. Mede dankzij jullie was het weer een geweldig toernooi. Heel veel dank vooral voor de EHBO’ers die op het laatste moment nog snel de opgevallen plaatsen hebben ingevuld.

BRAVO Tai chi groot succes.

Afgelopen herfst en winter verzorgde Budoclub Geisha een introductiecursus Tai Chi voor het BRAVO programma in gemeente Nieuwerkerk en in Moordrecht.  Er bleek onverwacht veel belangstelling te zijn:  alle groepen waren erg snel volgeboekt. Sommige deelnemers  gaven aan dat ze naar China waren geweest en nieuwsgierig waren geworden. Anderen wilden  weer wat fitter worden, lekker ontspannen of meer balans  in lichaam en geest. In elk van de BRAVO groepen is een kern overgebleven die doorgaat met de wekelijkse lessen. Budoclub Geisha is hier heel blij mee, eigenaresse Cora van Kempen: ‘Ik heb al jaren het idee dat de Nieuwerkerker wel zin hebben in Tai Chi en nu is het er dan eindelijk, we hebben maar liefst drie lessen elke week!’.  Tai Chi is steeds meer algemeen bekend. Tai Chi is een relatief laag intensieve oefensport waardoor je het hele lichaam soepel maakt en de geest tot rust brengt. Je beweegt en mediteert tegelijkertijd. Het programma bestaat uit gezondheidsoefeningen, loopoefeningen om te ontspannen en af en toe werd er ook aandacht besteed aan gezellige duo-oefeningen om toch een klein beetje beeld te vormen van de vechtkunst-kant van Tai Chi. Docent Sarah Slaghuis: ‘ Het mooie van Tai Chi is de rust in de lessen-het is soms zo lekker stil. En daarnaast het plezier met zijn allen lekker te trainen. Iedereen kan meedoen, want je traint toch op je eigen niveau. ‘ .
Mensen die willen ervaren wat Tai Chi is, zijn van harte welkom om een proeflessen mee te komen doen(sport ervaring is niet vereist). Voor meer informatie,  neem contact op met Budoclub Geisha,  www.budoclubgeisha.nl of tel.  0181-314563.
 

Clubkampioenschap Budoclub Geisha

Zaterdag 8 februari was het weer bijzonder gezellig in het Kroonkruid. Budoclub Geisha hield haar jaarlijks terugkerende clubkampioenschappen. Er waren drie groepen. In de 1e groep zaten de alle jongste van 4 t/m een jaar of 6. Daarna kwamen de wat ouderen en als laatste groep waren de aspiranten en senioren aan de beurt.
Onder aanmoediging van ouders, opa’s en oma’s wordt soms fel gestreden om de ere titel. Leuk was het op een gegeven moment ook toen er een beetje extra spanning in de lucht kwam omdat de strijd leek te gaan tussen de locatie Moordrecht en Nieuwerkerk.  Toch bleef alles plaats vinden in een gemoedelijke en sportieve sfeer. Na afloop kon de organisatie weer terug zien op een geslaagd en sportief toernooi. D e kampioenen van dit jaar zijn geworden:Bink Melchers, Bas Molenaar, Michiel Rietveld, Daniël Bunt, Patrick Lathouwers, Nick Kervezee, Tim Roelofs, Jens Erdtsieck, Phil Roelofs en Thijs Kramer. Tweede werden Lizzy Geurtsen, Titus Godijn, Gabriël Hofland, Raul Molina, Lisanne Roos, Owen Ames, Ed Heij, Pepijn Vermulm, Sara Grisnich en Guus Lathouwers. De derde plaats werd veroverd door Kylian Schmidt,,Sem de Koning, Lucas Groenendijk,  Jamie Verbeek, Mathijss de Koning, Megan Bonofacio,Pjotr Lamers, Mike Verbeek en Sjoerd Terlouw.
 
Budoka van het jaar 2013
Tijdens de clubkampioenschappen was er ook de bekendmaking van de budoka van het jaar. Elk jaar wordt gekeken welke budoka een bijzonder inzet of groei heeft getoond. Dit jaar werd Daniël Bunt verkozen van wegen zijn inzet. Daniël toont zowel binnen als buiten de mat zich een ware budoka. Hij is altijd bereid om anderen te helpen of te assisteren bij toernooien en andere activiteiten van onze club. Om die reden hebben we besloten om dit jaar Daniël deze eer toe te kennen. Daniël van harte gefeliciteerd.
 

Examenstress bij BC Geisha

Maandag 3 en vrijdag 7 konden de judoka en jiu jitsuka van BC Geisha examen doen voor hun volgende slip of kleur band. Spannend is altijd weer zo’n meetmoment. Heb je als budoka nu de afgelopen periode een groei door gemaakt of ben je stil blijven staan. Gelukkig voor alle budoka vonden de examinatoren, die speciaal voor deze examens waren uitgenodigd, dat de kandidaten voldeden aan deze eis. Bijzonder waren diegenen die een of meerdere slippen mochten overslaan. Vooral bij jiu jitsu waren er enkele die de afgelopen periode zo’n grote groei hebben doorgemaakt. Dat zij i.p.v. van een slip hoger opgewaardeerd werden naar een volgende band. Ook enkele judoka mochten een slip overslaan.
De geslaagden voor een hele band bij judo en jiu jitsu waren:
Stijn Aardse, Thijs Kramer, Kwan Wa Lam Thijs van Eck en Robin Molenaar voor geel. Lucas Wolters, Vincent Molenaar en Jamie Verbeek oranje. Jochem Massalt,  Jens Erdtsick, Nick Kervezee en Tim Roelofs kregen als extra waardering een slip hoger uitgereikt. Alle kandidaten van harte gefeliciteerd namens de sensei van Budoclub Geisha

Geisha opent nieuwe jaar succesvol met Vrienden Oliebollentoernooi.

Oliebollentoernooi

Op 3 januari is door de judovrienden bij Budoclub Geisha in Nieuwerkerk a/d IJssel een oliebollentoernooi georganiseerd. Deze groep judovrienden bestaat uit St. Chitari, sportschool Tino Hoogendijk, sportschool Peter lagerwaard sportschool Hans Roos en St. Vrienden van Budoclub Geisha. Deze samenwerking is uniek in onze regio omdat over het algemeen een toernooi door een instantie wordt georganiseerd. Bij de organisatie van dit toernooi was de poule- en dag indeling in handen van Geisha, Tino Hoogendijk verzorgde de prijzen en scheidsrechters werden geleverd door Chitari waaronder 2 pas opgeleide jeugdscheidsrechters Jun-Hee Blok en Jari Kieffer die onder toeziend oog van de al meer ervaren Mischa Fransen hun eerste wedstrijdjes leidden. Opgeruimd werd er met z’n allen. Het toernooi was verdeeld in 2 leeftijdsgroepen en alle kinderen waren ingedeeld op leeftijd, gewicht en kleur band. Er heerste een gemoedelijke sfeer en alle poultjes werden vlot gedraaid. Het publiek kon weer genieten van de vele mooie ippons. Een zeer geslaagd toernooi voor de organisatie wat zeker weer voor herhaling vatbaar is. Van Geisha deden er 19 budoka mee en zij sleepten de volgende prijzen in de wacht.
1e plaats Raul Molina, Jens Erdtsieck en Joran Groeneweg
2e plaats Kylian Schmidt, Lisanne Roos, Gabriël Hofland, Storm Stoop, Michiel Rietveld, Bas Molenaar en Kasper Smits
3e plaats Mike Verbeek, Sara Grinich, Nick Kervezee, Pepijn Vermeulen en Marit van de Aardweg
(gedeelde) 4e plaats Kayleigh Heij, Yasmine de Witt, Sem de Koning en Lucas Groenendijk.

IJsbolletjestoernooi 28 september 2013

paste27

Wedstrijdseizoen start met IJsbolletjestoernooi!
Door enkele bevriende judoverenigingen/clubs vanuit Rotterdam e.o. is afgelopen zaterdag het IJsbolletjes-toernooi georganiseerd.
Dit toernooi vond ditmaal plaats in Spijkenisse en wat de naam betreft hadden
we het weer mee. Ook binnen in de dojo hing er een zonnige sfeer toen de judoka bij binnenkomst onder begeleiding van marsmuziek werden verwelkomt. Beginnende en jonge judoka van 4 t/m 12 jaar konden meedoen aan dit toernooi om kennis  te maken met het wedstrijdelement van judo. Van bc  Geisha deden 12 judoka mee. Tijl Hermans met zijn 4 jaar was de aller jongste die meedeed. Hij vond het zo eng dat hij voor zijn eerste partijtje niet de mat opdurfde. Na wat bemoedigende worden van papa en hulp van de juf durfde hij het toch aan. Want eng was het best wel want hij moest opeens tegen kinderen judoën die hij helemaal niet  kent in een vreemde omgeving. Gelukkig was hij snel over deze angst heen en heeft hij lekker een paar partijtjes kunnen stoeien. Als beloning ging hij met een grote beker voor de 3e plaats naar huis. Zijn vriend Kylian Schmidt (5jr) greep net naast de prijzen en werd 4e, ook voor hem was het allemaal heel nieuw en vreemd. Voor verassing zorgde de dames Yasmine de Witt en Lisanne Roos. Ze stonden bij elkaar in de poule en knokten zich beide naar een podiumplaats. Lisanne werd 1e en Yasmine 3e. Verder waren er nog een 1e plaats voor Gabriel
Hofland,  en Jamie den Ridder. Tweede werden Nick Kervezee en Niels Degenaar. Alle judoka  kregen als beloning aan het eind van het toernooi nog een ijsje want het heette niet voor niets het ijsbolletjes toernooi.

Judoka’s Geisha sluiten seizoen succesvol af. 6 juli 2013

paste28

Terwijl buiten lekker het zonnetje scheen vochten de judoka’s van geisha zich een weg naar het erepodium bij het zomertoernooi. Voor dit toernooi, dat voor de 2e maal werd georganiseerd door judoclub Krimpen, waren 130 judoka’s ingeschreven. Op een na mochten alle judoka’s van Geisha in de ochtend groep van start. Voor enkele judoka’s  was dit het eerste toernooi waar ze aan proefden. Onwennig stonden de vooral kleintjes dus nog op de mat. Aangemoedigd door pa en ma gingen de dan ook “de strijd aan”. Ja en dan moet je opeens blijven staan en niet om de beurt een worpje maken zoals tijdens de les, dat is vreemd. Winnen of verliezen was voor hen dan ook geen optie, meedoen was veel belangrijker en vooral het plezier dat ze erbij hadden was mooi om te zien. Het leuke was dat er eigenlijk aan de kant tijdens het wachten meer gestoeid werd als tijdens de partijen op de mat. Toch haalden we ook dit keer weer enkele prijzen binnen. Marit van de Aardweg die in Nootdorp zo mooi gejudood had en eerste was geworden, bevestigde ook op dit toernooi dat ze haar “mannetje” euh.. vrouwtje wel staat. Ook op dit toernooi moest de een na de andere tegenstander het onderspit delven en werd Marit 1e. Ook Kasper Smits was goed op dreef. Ook hij geef zijn tegenstanders geen enkele kans en ging na elke partij als overwinnaar van de mat. Dit leverde ook Kasper een 1e plaats op.  Gabriël Hofland had ditmaal 2 clubgenoten in zijn poule. Jammer voor hen, want clubgenootje of niet Gabriël  ging ook dit maal weer voor het “goud”. Nu gaf Matthies Elfrink zich niet zo gemakkelijk  gewonnen maar uiteindelijk moest de scheidsrechter een winnaar aan wijzen en dat was in het voordeel van Gabriël. Omdat hij ook al zijn andere partijen in zijn voordeel afsloot kon ook  Gabriël op het hoogste podium plaats nemen. Buiten deze 3 eerste prijzen waren er ook twee 3e prijzen voor onze judoka’s. De goed lachse Guus Lathouwers verraste vriend en vijand. In zijn eerste partij kreeg hij 2 maal een waza ari (half punt) voor een mooie o-soto-gari en won. Deze had hij dus al in zijn zak. 2 tegenstanders hadden duidelijk wat meer ervaring. Dat maakte voor Guus niets uit hij bleef lachen en proberen.  De uiteindelijke uitslag van het geheel was dus dat Guus een derde plaats in de wacht sleepte. Ook Stijn Elfrink die dus als enigste in de middag groep zat liet zich niet zomaar omver lopen. Zijn tegenstander mochten dan veel hoger gegradueerd zijn hem maakte ze niet bang. Met zijn vechtlust en inzet veroverde ook Stijn een derde plaats. Met dit zomerse toernooi kwam er weer een einde aan een mooi seizoen judo bij budoclub Geisha dat nog afgesloten werd de examens. Op 2 september starten we weer met de trainingen van het nieuwe seizoen en daarvoor staan de eerste wedstrijden al weer op de kalender.