Judoka Nick Kervezee 3e van Zuid-Holland

paste31

Nick, Judoka van Budoclub Geisha, heeft op zondag 26 mei 2013 meegedaan aan het JBN Districtstoernooi -12 Zuid-Holland te De Haag.
Nick nam in clubverband al eerder succesvol deel aan diverse judowedstrijden binnen en buiten de regio. Dit voorjaar deed Nick mee aan twee grote toernooien en een instaptoernooi. Door de andere opzet van deze toernooien kwam hij toen nog mentaal en fysiek tekort.
Nick kwam vorige week zondag uit in leeftijdscategorie 2006/2007, in de groep van 2e t/m 6e kyu. Zijn eerste wedstrijd verliep nog wat stroef, en verloor hij met een Yuko verschil. In de tweede wedstrijd werd voortijdig winst behaald met Ippon na een beenveeg. In zijn derde wedstrijd was Nick zelf voortijdig het slachtoffer van een heupworp. De vierde en laatste wedstrijd wist Nick voortijdig te winnen na een knappe overname, door opzij te stappen op de inzet van de tegenstander. Nick maakte gebruik van de onbalans van zijn tegenstander en werkte hem met Ippon direct naar de grond. Hierdoor kwam Nick met een welverdiende 3e plaats op het podium.