IJsbolletjestoernooi 28 september 2013

paste27

Wedstrijdseizoen start met IJsbolletjestoernooi!
Door enkele bevriende judoverenigingen/clubs vanuit Rotterdam e.o. is afgelopen zaterdag het IJsbolletjes-toernooi georganiseerd.
Dit toernooi vond ditmaal plaats in Spijkenisse en wat de naam betreft hadden
we het weer mee. Ook binnen in de dojo hing er een zonnige sfeer toen de judoka bij binnenkomst onder begeleiding van marsmuziek werden verwelkomt. Beginnende en jonge judoka van 4 t/m 12 jaar konden meedoen aan dit toernooi om kennis  te maken met het wedstrijdelement van judo. Van bc  Geisha deden 12 judoka mee. Tijl Hermans met zijn 4 jaar was de aller jongste die meedeed. Hij vond het zo eng dat hij voor zijn eerste partijtje niet de mat opdurfde. Na wat bemoedigende worden van papa en hulp van de juf durfde hij het toch aan. Want eng was het best wel want hij moest opeens tegen kinderen judoën die hij helemaal niet  kent in een vreemde omgeving. Gelukkig was hij snel over deze angst heen en heeft hij lekker een paar partijtjes kunnen stoeien. Als beloning ging hij met een grote beker voor de 3e plaats naar huis. Zijn vriend Kylian Schmidt (5jr) greep net naast de prijzen en werd 4e, ook voor hem was het allemaal heel nieuw en vreemd. Voor verassing zorgde de dames Yasmine de Witt en Lisanne Roos. Ze stonden bij elkaar in de poule en knokten zich beide naar een podiumplaats. Lisanne werd 1e en Yasmine 3e. Verder waren er nog een 1e plaats voor Gabriel
Hofland,  en Jamie den Ridder. Tweede werden Nick Kervezee en Niels Degenaar. Alle judoka  kregen als beloning aan het eind van het toernooi nog een ijsje want het heette niet voor niets het ijsbolletjes toernooi.