’n Vechtsport, dat is toch niks voor meisjes?

IMG-20150921-WA0001
Vaak wordt er gezegd door meiden/vrouwen dat een vechtsport niets voor hen is of dat ze het niet aandurven! Ze zijn meestal bang dat het een mannenwereld is. Die angst is echt niet nodig. Wij vrouwen zijn dan wel vaak in de minderheid, maar dat is echt geen probleem. De mannen zijn juist vaak extra voorzichtig met ons. Ook vind ik het juist verstandig om als vrouw een vechtsport te gaan beoefenen. Zeker Judo of Jiu Jitsu is een goede sport en vooral als zelfverdediging. Hoe vaak lees je niet in de krant dat juist door dat een potentieel slachtoffer aan een van deze sporten doet de agressor de kous op de kop kreeg.

Een vechtsport, of eigenlijk verdedigingssport, zorgt voor een aantal dingen. Je leert hoe je jezelf kunt beschermen en verweren. Daarnaast krijg je meer zelfvertrouwen. Dit kan er voor zorgen dat je in een lastige situatie je “mannetje” weet te staan. Doordat je getraind bent op diverse situaties zal je niet snel verstijfd staan waardoor je niet weet wat je moet doen. Je komt juist eerder in een vecht of vlucht houding, wat veiliger voor je is.

Nog een voordeel van de sport is dat je goed leert vallen en je val opvangen. Er zijn genoeg verhalen te horen van mensen die juist door dat ze een goede judo-rol konden maken zich niet ernstig geblesseerd hebben bij een val buiten de sportmat.

Judo of Jiu Jitsu is een geweldige sport en van de mannen merk je weinig. Respect en gelijkheid staan bij de budoka’s van een goede budoschool hoog in het vaandel. Maar hoe herken je zo’n goede budoschool? Hiervoor kunt u contact opnemen met de Judo Bond Nederland. Een van deze scholen in uw regio is Budoclub Geisha. Deze budoschool heeft vorig jaar van de JBN als een van de weinige aangesloten scholen een keurmerk gekregen. Ben u geïnteresseerd na het lezen van dit stukje? Kijk dan op de website van de JBN voor een school in uw regio of op www.budoclubgeisha.nl