Van kleine man naar 1e Dan

Vele beginnen als klein jongen of meisjes met judo. Er zijn er maar weinig die tot de oranje band door gaan en nog minder die doorzetten tot de zwarte band.

Mitchell van der Vliet begint als 3 1/2 jarig jongetje met tuimelen bij Budoclub Geisha. Hij was niet te houden, zijn broer zat al op judo en het enige wat Mitchell wilde was ook die mat op. Mitchell groeide op tot wedstrijd judoka en omdat de Geisha te klein voor hem en zijn broer werden vertrokken ze naar een andere club. Toch bleven ze bij Geisha betrokken. Tijdens toernooien van Geisha zaten ze achter de tafel en bij menig judoka hebben ze een slip- of bandexamen afgenomen. Uiteindelijk keerde Mitchell weer terug naar het clubje waar hij ooit begon. Kleihard hebben Mitchell, Jeffrey en Cora van Kempen de laatste tijd gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Een zwarte band krijg je niet zomaar. Het is niet eventjes je partner tegen de grond smijten en een paar houdgreepjes laten zien omdat je al 100 wedstrijdpunten heb. Nee de examinatoren willen zien dat je judo begrijpt, dat je weet hoe een techniek technisch uit te voeren. Balans verstoring, timing, snelheid en controle. Af gelopen zaterdag was de grote dag waarop het harde werken het resultaat moest gaan opleveren voor die begeerde zwarte band. In korte tijd bewees Mitchell aan de examen commissie dat hij de essentie van judo begrijpt en ook kan uitvoeren. Ze waren er al snel uit en bevorderde hem wel verdiend tot de 1e Dan judo. Mitchell we zijn trots op je en natuurlijk ook op Jeffrey die zich voor jou beschikbaar heeft gesteld om deze belangrijke stap te realiseren.

Mitchell is de derde judoka die bij Geisha zijn 1e Dan heeft behaald.