Kattekoppen Budoclub Geisha goed voor twee podiumplaatsen.

Zaterdagmorgen half 9 druppelen de eerste deelneemsters voor het judo Kattekop toernooi al binnen. Dit is een half uur eerder dan voorgaande jaren vanwege het grote aantal  deelneemsters. Dit toernooi is er gewild bij de meisjes niet alleen omdat het een toernooi is uitsluitend voor  meisjes maar ook om de bijzondere prijzen….katten. De deelneemsters zijn in drie groepen over de dag verdeeld en de arbitrage is in handen van ervaren scheidsrechters van de Judo Bond Nederland. 20160409_101408

In de eerste groep is van Geisha Loubna El Kdouakibi aan de beurt. Haar eerste partij komt wat langzaam op gang. Ze tast eerst haar tegenstandster af maar ook deze is aan het zoeken naar een opening. Nadat beide meisjes door de scheidsrechter zijn aangesproken  komt er meer actie in de wedstrijd.  Loubna, met nog de instructie van de vrijdagles vers in het geheugen, ziet opeens een mogelijkheid en maakt gebruik van de actie van haar tegenstandster en neemt de worp met volle kracht over. Stevig pakt ze haar daarna in een houdgreep, zo stevig dat haar tegenstanders aftikt en Loubna haar eerste Ippon binnen heeft. Ook haar volgende partijen tast Loubna heel tactisch eerst haar tegenstanders af voordat ze in actie komt en ook deze partijen wint ze met Ippon. Super trots mag ze dan ook bij de prijsuitreiking op het podium op de 1e plaats gaan staan. Twee andere meisjes die van Geisha meededen waar Lauren van Donk en Eline Tauber.12439365_1065202076872804_6041647065211983673_n

Beide meisjes zijn een stuk jonger dan Loubna en ze waren behoorlijk zenuwachtig. Ook deze meisjes haalde alles uit de kast tijdens hun partijtjes. De een was daar wat meer succesvol in dan de ander maar toch ook hier een heel goede prestatie voor beide meiden. Aan het eind van hun toernooi mocht Lauren een derde plaats in ontvangst nemen en Eline een vierde. De organisatie kon om half vier zeer tevreden terugkijken op een bijzonder geslaagd en gezellig toernooi waar 111 judoka’s aan mee hebben gedaan. Verschillende medewerkers verheugen zich al weer op het volgende toernooi in november het Trollentoernooi.  Namens Geisha bedanken we iedereen die heeft meegewerkt om dit toernooi weer succesvol en gezellig te laten verlopen.Cfnheb5XEAAmX36