Trollen toernooi BC Geisha weer ware happening.

IMG_4731

Het is 8.45 ’s morgens als de eerste kids voor het Trollentoernooi bij Budoclub Geisha op de weegschaal plaatsnemen. Bij dit toernooi kun je ontzettende gave prijzen winnen, namelijk een echte trol! En dat is iets wat de meeste kinderen (en coaches) ontzettend leuk vinden. We hebben hier de regel dat je niet je eigen band mag dragen. Hoe trots je ook op je eigen kleur band of slippen bent, het kan je tegenstander (of jou) afschrikken of overmoedig maken wanneer je de band van je tegenstander ziet. Om de kids toch zo leuk mogelijk te laten judoën draagt iedereen dezelfde band (een witte of een rode). In totaal hebben er 94 kinderen ingeschreven die in 2 groepen zijn verdeeld. Om half tien kan na het (her)indelen van de poules de eerste groep gelukkig op tijd van start gaan. Alles verloopt weer super en de eerste groep is keurig op tijd klaar. Ook in de tweede groep moeten wat poules opnieuw ingedeeld worden omdat enkele kinderen toch zwaarder zijn dan opgegeven. Na wat heen en weer geschuif lukt het om toch weer iedereen eerlijk ingedeeld te krijgen en kan de tweede groep om half 12 starten. Over heel de dag doen er van Geisha 10 judoka mee. Ze hebben de week voorafgaande aan het toernooi nog wat tips en trucs gehad en nu maar hopen dat ze daar wat aan hebben. Want de judoka moeten het vandaag zonder coaching van de meester doen want die is op cursus en de juf is druk met de organisatie. Gelukkig worden ze goed aangemoedigd door hun ouders en staan ze er dus niet helemaal alleen voor. In de eerste groep gaf dit de volgende resultaten: Tweede plaats voor Pepijn Vermulm. Bas Molenaar en Megan Bonofacio derde. Net geen podium prijs maar een  keurige vierde plaats was er voor Guus Lathouwers, Dylan Kalmeijer, Michiel Rietveld en Kylian Schmidt. In de 2e groep Behaalde Raul Molina en Tim Roelofs een eerste plaats en Nick Kervezee die wel in een erg grote poule stond kan met trots melden dat hij tweede werd. Ook ditmaal was het weer een ontzettend gezellig toernooi. Dit alles werd weer mogelijk gemaakt door de onmisbare hulp van alle vrijwilligers die zich weer belangeloos hebben ingezet om de kids een leuk toernooi te bezorgen. Budoclub Geisha wil  Iedereen die zijn medewerking heeft verleend aan dit toernooi dan ook nogmaals heel hartelijk bedanken.