Samenwerking

Met wie werken wij samen?

Budoclub Geisha organiseert voor de Gemeente Zuidplas clinics  en lessen op scholen  voor de projecten:

paste34

BRAinS (wijksport)
BRAinS is als project ook actief in de wijksport. BRAinS wordt gecoördineerd
door stichting Jeugdwerk Zuidplas. Het accent in de wijksport ligt op naschoolse activiteiten. Voor de wijksport heeft BRAinS een divers aanbod sportactiviteiten. Kinderen en jongeren kunnen na schooltijd bepaalde lokale sporten uitoefenen. Inschrijven kan twee maal per jaar via de BRAinS-brochure of digitaal via de website van Stichting Jeugdwerk Zuidplas

Budoclub Geisha werkt al enige jaren samen met de St. Jeugdwerk Zuidplas. Geisha heeft voor het project BRAinS al meerder korte judo- en Jiu Jitsu-cursussen mogen verzorgen maar ook de weerbaarheid- en zelfverdediging/jiu jitsu-cursussen behoren daaronder. Vooral op de eerst genoemde cursussen wordt iedere keer weer ruimschoots ingeschreven. Het gebeurd dan ook  regelmatig dat er extra lesuren moeten worden toegevoegd om iedereen te plaatsje te kunnen bieden. Van de alle aanmeldingen blijft ca. 95 tot 98% de cursus tot het einde toe volgen en ook vaak besluitenkinderen na de cursus om zich als lid bij onze club aan te sluiten.

paste35

BRAinS+ (schoolsport)
In samenwerking met Stichting Jeugdwerk Zuidplasen de gemeente Zuidplas organiseren we voor basisscholen sportclinics. Deze clinics vinden plaats onder schooltijd (tijdens de gymlessen). Dit in tegenstelling tot BRAinS-activiteiten die na schooltijd plaatsvinden. Alle basisscholen uit de gemeente Zuidplas hebben de mogelijkheid om hun leerlingen kennis te laten maken met uitdagende sporten. Via een brochure informeren we de basisscholen over de sportactiviteiten, die in twee periodes (voor en na de kerstvakantie) plaatsvinden.

paste36

BRAVO! (55+ in beweging)
BRAVO! staat voor ‘BRede Activiteiten Voor Ouderen’. Binnen het BRAVO!-project kunnen 55-plussers kennismaken met sport- en beweegactiviteiten, aangeboden door lokale sportaanbieders. Per blok bestaat een divers sportaanbod. De samenstelling wisselt per periode. In een aantal weken maakt u kennis met sporten die u wellicht nog nooit gedaan heeft.
De sport- en beweegactiviteiten zijn toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen.
Kortom, gezellig sporten en bewegen staat centraal binnen dit project.
Geisha levert haar bijdrage in dit project met 2 activiteiten t.w. Tai Chi en Fit, veilig en Valbreken.
Fit, veilig en Valbreken wordt in dit project aangeboden door de ANBO en Geisha verzorgt de lessen!

saz-logo      PCOB_logo_GemActief_CMYK     Logo KBO