Succesvolle afsluiting voor Budoka Geisha.

IMG_1116

Afgelopen week werden bij BC Geisha de Jiu Jitsu en Judo examens gehouden. Alle examenkandidaten waren natuurlijk weer behoorlijk nerveus want het is niet niets als je een half jaar naar een examen toe werkt en dan je eigen mag bewijzen. De spanning loopt dan vooral nog meer op omdat je examen niet afgenomen wordt door je eigen docent maar door examinatoren van bevriende sportverenigingen uit de regio. De docenten van Geisha hebben ook ditmaal  weer vele complimenten in ontvangst mogen nemen voor het niveau waarop hun kandidaten presteerde. Wij zijn dan ook bijzonder trotst op de behaalde resultaten. Sommige budoka waren zo goed dat ze een graduatie mochten overslaan. Een bijzondere gaat natuurlijk naar alle kandidaten die geslaagd zijn voor een hele band. Vaak denkt bij vooral bij de lage banden dat deze door jeugdige budoka zijn behaald maar niet is minder waar. Voor Judo behaalde de heren Matthijs de Koning en Patrick Lathouwers afgelopen vrijdag hun gele band. Voor Jiu Jitsu was dit de heer Rietveld. 3 heren gingen zelfs nog een stapje hoger. De heren Gallagher, van Eck, Moolenaar en Heij behaalde hun oranje band Jiu Jitsu.
Bij de jeugd waren het Sam Lam en Maikel Terlouw die geel behaalde , Sven Verkerk blauwe band behaalde en Vincent Ertner de bruine band Jiu Jitsu. Voor de Judoka waren het Jordy Amaral, Jens Erdtsieck en Gabriel Hofland die hun gele band hebben behaald. Hierbij kan vermeldt worden dat het voor Gabriël een extra waardering was want hij mocht zijn bruine slip overslaan.
Zaterdag was het wederom een succes dag voor onze judoka. Ze deden mee aan het zomertoernooi in Krimpen a/d Ijssel. Van de 8 judoka mochten er 6 het erepodium betreden. Ondanks dat de een het wat makkelijker had als de ander moesten ze allemaal behoorlijk aan de bak om zich waar te maken. Gabriël Nascimento Soares zorgde voor een grote verassing. Hij zit pas op judo en had vrijdag nog maar net zijn gele slip behaald en wist eigenlijk van toeten nog blazen. Na elke wedstrijd moest hij even geïnstrueerd worden over de regels zoals vast blijven houden bij een houdgreep en dat je dit met beide handen doet. Hij won elke partij en behaalde zo de eerste plaats. Geweldig. Ook zijn naamgenoot Gabriël Hofland behaalde een 1e prijs. Tweede plaatsen waren er voor Nick Kervezee en Raul Molina en Sem de Koning en Sjoerd Terlouw mochten zich gelukkig prijzen met een 3e plaats. De andere twee Jens Erdtsieck en Guus Lathouwers vielen ondanks hun goede inzet en harde knokken net buiten de ere prijzen. Komende week sluiten de het seizoen af met nog een paar uurtje heerlijk sporten en dan kunnen we ons voor gaan bereiden op de eerste activiteiten die alweer staan gepland voor het nieuwe seizoen. BC Geisha wenst iedereen een goede vakantie en behouden thuiskomst.