Judoka’s Geisha verrassen op Trollentoernooi

IMG_55281

Afgelopen zaterdag werd in gymzaal Kroonkruid het Trollentoernooi gehouden. Dit laagdrempelige toernooi is een jaarlijks terugkerende activiteit van Budoclub Geisha. Dit toernooi is bedoeld voor judoka’s die geen tot weinig wedstrijdervaring hebben. Er wordt bewust met zo kleine poules gewerkt zodat zoveel mogelijke deelnemers een kans hebben op het erepodium. Om het helemaal leuk te houden krijgt iedere deelnemer een prijs mee naar huis. Ondanks dat wij als sportclub vinden dat meedoen belangrijker is dan winnen zijn we natuurlijk super trots als van onze judoka’s er een paar zo goed presteren dat ze een podiumplaats behalen. Jorn Brouwer bijvoorbeeld won al zijn partijen met een Ippon (vol punt) en werd zo eerste. Max Roctus eerste toernooi was ook heel succes vol. Hij won niet elke wedstrijd met volpunt maar de meeste gewonnen wedstrijden stonden wel op zijn naam en ook hij werd eerste. Nathan Pols had het wat moeilijker. Hij moest zelfs nog een extra partij spelen om te bepalen wie er derde zou worden omdat er een gelijk stand was van wedstrijden en wedstrijdpunten. Uiteindelijk ging de overwinning naar Nathan en werd hij derde. Jayden Hoogendoorn was de jongste en lichtste deelnemer van het toernooi. Ook hij zijn mannetje en werd eveneens derde. Lasse Westra, Dilano van Leeuwen en Christabel van der Sloot die alle drie nog maar kort op judo zitten hebben ook enorm hun best gedaan. Vooral op hun inzet en durf zijn wij trots. Kortom het was weer een zeer geslaagd en gezellig toernooi. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de vrijwillige medewerking van scheidsrechters en tafelmedewerkers. BC Geisha bedankt via deze weg nogmaals iedereen die deze dag tot een succes hebben gemaakt en veel kinderen weer veel plezier heeft bezorgt.